Ring ring

כ"ב עד ל' בניסן

כ"ד ניסן:

פעילות המנדט הבריטי עשויה להגמר. בני העם היהיודי בארץ רוצים לארגן עבור יום שאחרי עזיבת השלטון האנגלי את אותם מדינתנו. בינתיים מתחוללים קרבות בין הלוחמים בני העם היהיודי לערבים מקומיים, והתחבורה מנקודה לדירה הופכת להיווצר מסוכנת לנוכח הצקות והתקפות מטעם ערבים בעניין אוטו.

בשנת כ"ד ניסן תש"ח, יוצא לפועל "מבצע מטאטא", המבצע נועד:


לחסל אלא האויב, המפגעים בתחבורה בגליל.
להשחית מאפיינים היאחזות המתקיימות מטעם כוחות פולשים ממזרח.

לחבר פעם הצינור התחתון והעליון ברצועה מקיפה ובטוחה באופן יחסי [של מקום מתאים יהודי רצוף].
המבצע החל בהרעשת מרגמות, וכשהתקרבו הלוחמים של הגדוד הראשוני המתקיימות מטעם הפלמ"ח מתבצעת בריחה המתקיימות מטעם הערבים. ובאמצעות כך עם הרבה זמן קצר נהייה האזור לסמוך, ולא נעשה חובה בשיירות מאובטחות, והגליל נהפך להוריש אינטגרלי של היישוב היהודי בארץ ישראל.

כ"ו ניסן:

בשנת כ"ו ניסן ב' תקט"ז מצא את מותו המנהיג כתבה הבאה שהיא עם מדינה, יהושע בן נון.

יהושע נקרא תלמידו הקרוב ביותר ומשמשו שהיא איתן רבינו, ונשאר מנקה לצידו. ומשרתו... איננו ימיש בעזרת האוהל" (שמות לג', יא'). נוסף על כך כשעם ארץ חשבו שמשה אינן ירד זריז סיני ובנו את אותה "עגל הזהב", הינו המתין למשה בתחתית ההר ובכלל לא התייאש.

כשעם ישראל התקרב אליכם נשלחו 12 מרגלים, אחד מכל שבט לרגל רק את המדינה. יהושע נעשה הנציג הנקרא שבטו, שבט אפרים. מרבית המרגלים מומלץ לחזור בשיתוף פרשנות שלילית במיוחד על גבי העובדות שראו במדינה שלנו. גורמים הרעים שאמרו גרמו לעם לבכות ולהתחרט בענין הפתח אלי המובטחת. בעיקרם שניים מן המרגלים ניסו לשכנע רק את העם בטוב ארצנו, ובכדאיות העליה אליה. כלב בן יפונה (משבט יהודה), ויהושע בן נון.

ועל ידי כך במסגרת מדי השביל, יהושע נמצא איתן בשביל השאיפה הרצינית להפוך יחד עם ארץ ישראל לייעודו האמיתי. לצורך שמשה רבינו מצא את מותו משמש מהדירה החדשה, בציווי אלוקי, את אותם יהושע בן נון לממשיך דרכו ויהושע הינו הוא למעשה שעומד באמצע העם בכניסתם לארץ, במלחמות אודותיה, ובחלוקת ישראל לשבטים.

החכמים ממשילים את אותם משה רבינו לחמה, לשרת. עם מרכז מאור וחום ביתית. מְדוּיָק יהושע ללבנה, לירח. שבעצם קולט את אותה חשמל השמש ומחזיר אודותיו לכדור הארץ. באופן זה יהושע הינו זה שקלט וספג את כל התורה והייעוד מסוג העם היהודי ממשה, והנחיל בכל זאת לעם ארץ ישראל.

באותו עשויה להאריך, בין השנים תש"ז (16.04.1947) הוצאו להורג ארבעה מ"עולי הגרדום".

מרדכי אלקחי, יחיאל דרזנר ואליעזר קשאני נעצרו כשהיו בדרכם למבצע בתקופת ליל ההלקאות, בו היכו קצינים בריטיים כתגובה לעונש מלקות שהוטל בנושא בנימין קמחי אף אחד האצ"ל. כעבור מלחמה יריות זה נעצרו ונגזר על גביהם עונש מות.

באותו יום נוסף על כך הוצא להורג דב גרונר, שנעצר לאורך התקפה על גבי משטרת טיב גן כש תוכננה בשביל לחטוף נשק. הוא נפצע ועל ידי כך נתפס באמצעות הבריטים. לגבי השם שלו הוקם המושב "משגב דב" בארון השפלה ליד מועצה מקומית גדרה.



Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE